torsdag 30. juni 2011

Stæsjing av døråpning

Her har vi egentlig tenkt til å sette inn en glassdør, men det blir ikke riktig ennå, sier lommeboka. Badekar først!Jeg kom over disse i en butikk her jeg bor. For en tid tilbake bestilte jeg sånne bare mindre og lagde hylle. Disse fikk plass i en ellers kjedelig døråpning. Jeg synes resultatet ble bra. Mye koseligere nå:) Når vi en gang setter inn dør, blir disse helt sikkert en hylle! Ha en toppers dag! Klem fra Eli:)

tirsdag 28. juni 2011

Nye gummistøvler

Da ble det endelig nye gummistøvler på meg! Har trålet fylket rundt etter høye svarte med snøring fra Roots. Da jeg endelig fant de, var snøringen bare fake!!! Bare til pynt altså, og jeg som ikke har noen pipestilker er avhengig av å kunne snøre opp og igjen. Snille mannen min syntes ikke jeg skulle dra tomhendt hjem igjen siden jeg hadde vært på leit så lenge, så jeg endte opp med støvler fra Ilse Jacobsen. De var over dobbelt så dyre som de jeg hadde tenkt, men du og du, så gode på beina! Også er det jo rågummi, og ikke plast, så da har jeg nok gummistøvler til jeg blir gammel og grå!Jeg er så fornøyd;) Ps. Fant DEN rålekre veska også, men den var dobbelt så dyr som støvlene, så det blir når lotto-premien kommer..... Ha en topper kveld! Klem fra Eli:)

lørdag 25. juni 2011

Da er gardinene på plass

Da fikk jeg endelig de nye gardinene fra Hansen&Dysvik. Det tok ikke mer enn 3 dager fra jeg bestilte til de lå på postkontoret. Sånt liker vi!Jeg ble veldig fornøyd med de. Bildemotivet på gardina synes på ene siden, men skriften har gjennomtrykk, så den synes fra baksiden også. Det var et pluss! Ca 600 kroner med frakt for 3 lengder på 220 og 2 lengder på 160. Billig, billig! Nå ble jeg alene her hjemme. Mannen er på jobb i to dager til før ferie, ene sønnen er på bilcross, og andre sønnen har reist til kjæresten. Kjede meg alene hjemme? Jeg? No way! Koser meg, jeg! Lurte på om jeg skulle ta meg en tur....vet hvor de selger små nostalgiske strykemerker for under en 50 lapp. Kanskje jeg finner kjolestoff også.....;) I kveld skal jeg kose meg med lammeskiver i rødvinssaus, ovnsstekte poteter, sopp og mintgelè...mmmmmm! Ha en toppers dag, alle sammen. Klem fra Eli:)

fredag 24. juni 2011

Mitt snåle prosjekt ingen har maken til;)

Jeg fikk da omsider blitt ferdig med prosjektet mitt! Ikke mange som har heklet en drømmefanger......har aldri sett noen, i hvertfall.Sydde på litt perler og fjær, og heklet en rosett med en perle i midten. Det skal jo egentlig være åpent hull i midten for at de vonde drømmene skal gå igjennom der, men pytt, har ikke tenkt til å ha den på soverommet allikevel. Jeg har stivet den litt, men jeg må nok ta en omgang til med vann og potetmel for at den skal kunne henge flatt på veggen. Jaja, så har jeg prøvd det også. Nå har jeg startet på et nytt prosjekt.....strikker meg en rosa topp som jeg har tenkt til å stæsje litt med strykemerke, blonder osv. Ha en fortreffelig aften! Nå blir det honningmarinert kylling her...nam! Klem fra Eli:)

onsdag 22. juni 2011

Cider og gelè

I går hadde jeg besøk av to gode venninner. Hun ene har ikke vært her før, vi har jo ikke bodd her så lenge, så hun hadde med seg venninnegaver til meg. Du og du, altså! Ble helt overveldet, jeg. Først fikk jeg disse blomstene rett fra hennes hage. Duftenelliker!!! Åhhhh, snuuuuus!Så fikk jeg en tre-pack av verdens beste cider. Det er ikke noe alkohol i den, men cideren med fersken kald med isbiter i er helt himmelsk! Ikke nok med det, jeg fikk også en 4-pack med gelèer. Eple, rips, solbær og kirsebær. Har lovet mannen å vente til han kommer hjem over helgen med å sprette dem. Skal kose oss i ferien ved frokostbordet, vi! Tenk, varme rundstykker eller horn med meierismør som smelter, og den gode gelèen akkompagnert av reiseradioen og en og annen humle.....JA! Dere har rett, jeg har fått et sommer-syndrom. Altfor mye regn, så nå må det snu, ellers må jeg kjøpe meg kort på solarium! Det er grått i dag, og det skulle ikke forundre meg det døyt om det kom en regndråpe eller to....eller en milliard! Åkke som, ha en toppers dag:) Klem fra Eli!

mandag 20. juni 2011

Nye gardiner

Jeg har leita en stund etter nye gardiner til stua. Akkurat nå har jeg blondegardiner, men til vinteren kunne jeg tenkt meg noe som er lyst men ikke fullt så gjennomsiktig. Jeg fant de tøffeste gardiner på Boligfryd, men de hadde kommet på ca 4000, og da hadde vi måttet vente med badekar.....not! Så fant jeg gardiner på nettbutikken til Hansen&Dysvik, og 3 lange lengder pluss 2 korte kom på litt over 600,- med frakt! Billig. Nå er det bare å vente....sukk;)Er de ikke fine? Med skrift og allting, hehe. Ha en toppers dag! Klem fra Eli:)

fredag 17. juni 2011

Tea-time

Nå har tydeligvis sommeren tatt en liten pause igjen på østlandet, og det både regner, blåser litt og er kjølig. Jeg startet dagen som jeg pleier med en kaffekopp. Så var det matpakkesmøring. Seinere satte jeg meg i sofaen med hekletøy, God-morgen-Norge og en tekopp. Måtte jo prøve denne nye dingsen:Det ble så mye lettere å lage seg en kopp te av løs-te med denne klypa. Tøft stativ med dryppeskål under.Jeg har lenge vært på jakt etter et serveringsbrett, og fant dette. Nå har jeg satt så mange ting oppå, at når jeg trenger å bruke det, er det opptatt...hihi. I dag kommer mannen hjem etter 11 strake dager og netter på jobb. Gutta skal avgårde, så vi er helt alene i helgen. DET er sjeldent. Blir god mat, vin, film og masse kos:)) Ha en toppers fredag alle sammen, så blogges vi plutselig igjen! Klem fra Eli:)

tirsdag 14. juni 2011

Ny veske

Jeg kom over denne vesken her om dagen, og syntes den var tøff! Den er i canvas, og med mange detaljer. Kjempesmart med den lille "pungen" som henger på. Der har jeg en tier liggende. Det hender ofte at jeg mangler mynt til handlevogna, eller parkering! Det satt på en bitteliten bling i svart snor også;)I dag ser det ut til å bli en flott dag, men sååå kommer visst regnet igjen for en ukes tid....håper de tar feil:/ Ha en toppers dag, alle sammen! Klem fra Eli:)

mandag 13. juni 2011

Bilder av badet

Jeg fikk endelig bestilt meg folie til badevinduet(vindusfolie.no)så nå slipper vi å dra ned persienna hver gang noen skal på do;) Synes det ble ganske koselig. Ble som et gammeldags vindu, og det liker vi!Nå som persienna ikke trenger å dras helt ned lenger, går det an å pynte litt i vinduet også. Er jo koselig med litt pynt da, for dette er jo kombinert bad og vaskerom, så ja, jeg tilbringer litt tid her....vi er tross alt 4 i husstanden med ditto mengde skittentøy som skal vaskes, tørkes og brettes. Jeg er forresten møkkalei av persienner, så det skulle ikke forundre meg om jeg bytter de ut med plissè-gardiner istedet. Må ha en på kjøkkenet, for der kommer kveldssola inn. Kjøpte dusjforheng på Prinsess i vinter. Er jo skrift på det, så det måtte jeg jo ha, hihi.Vi har ikke så stort bad, så det er ikke plass til mye stæsj, og det blir en del støv fra tørketrommelen, så det er kanskje like greit. Blir nok flere bilder herfra etterhvert, for badekar står øverst på ønskelista, og ny baderomsinnredning kommer også......kanskje til vinteren(eller før hvis vi vinner i lotto). I dag regner det igjen, kan skjønne det, vi har jo hatt hele to dager med sol....;) Ha en toppers dag uansett vær! Klem fra Eli:)

Besøk på Hadeland Glassverk

I dag har det også vært knallvær, akkurat som i går. Siden mannen er på jobb i 11 dager i strekk, kjedet jeg meg. Tok med mamma på en tur til Hadeland Glassverk hvor hun aldri hadde vært. Vi hadde en fin tur! Kikket på alt mulig, satt på bakeriet og gaflet i oss makroner og marsipankringler.....mmmmmm! Det ble ikke den helt store handelen, for det er ikke akkurat billig der, men jeg fikk med meg litt hjem, da. Jeg ble så glad da jeg så at de hadde fått inn Yankee Candles. Sist jeg kjøpte ble det Clean Cotton, og selv om den lukter godt, syntes jeg den var for intens. Denne gangen ble det "Pink Sands" som dufter deilig av vannmelon:)Jeg var selvfølgelig i Kramboden og kjøpte meg litt godteri også. Disse fylte jordbær-hjertene var kjempegode. Jeg fikk også kjøpt meg skyllemiddel fra Durance. Jeg bruker kun det vaskemiddelet til sengetøy. Er helt avhengig av det, rett og slett! Det er litt dyrt, men drøyt, også er det midd-dreper i det, og det vet jeg faktisk ikke om det er i vanlig vaskemiddel. Jeg har lest mange som bruker Lavendel-duften fra Durance, men jeg synes den er for tung. Lime-blossom er min lukt. Elsker å legge meg i sengetøy som er vasket med det:) Ha en toppers dag, alle sammen, og nyt solen så lenge den varer! Klem fra Eli:)

søndag 12. juni 2011

Soverommet før og etter

Sånn så soverommet ut før, med de gamle nattbordene, den gamle senga og det altfor korte sengeteppet. Her har nattbordene fått nye knotter, men akk så kjedelige. Jeg er så lei av furu! Visdalen nattbord fra Ikea. De har gått ut av produksjonen, men en gang syntes jeg de var fine.... Her har jeg ny seng, men det synes ikke under to kappelaken. Det er en type sokkelseng. Kjempegod å ligge i, da! Nattbordene har fått seg en omgang med malerkosten, og mørkegrått er jeg fornøyd med....selv om støvet synes mye fortere;) Jeg heklet en kant og sydde på det snuppete sengeteppet, og da passet det bedre. Kunne sikkert hatt en rad til, men det tok så laaaaang tid, og det er andre ting jeg har lyst til å lage også;)Disse gardinene kjøpte jeg i vinter på KID og heter Maria Voile...eller noe sånt;)Pga plassmangel måtte jeg ha bokhyllene på soverommet, men for at det skulle se litt mer ryddig ut, sydde jeg forheng av et gammelt laken. Det er helt vanlige rimelige hyller fra Ikea, og med tid og stunder skal jeg ha skapdører på dem, men de koster jo mer enn selve hyllene, så det får vente litt. Joda, jeg er fortsatt full av dem.....;) I dag er det knalldag, og jeg har sittet ute i sola, hørt på lydbok og heklet på det hemmelige prosjektet mitt....Sola er nok bare innom for å snu, så til tirsdagen skal jeg kjøpe meg slagstøvler. Har jo bare mokasiner og sandaler, og nå om dagen regner det på en helt ny måte, har dere lagt merke til det? Sprutregn som gjør en våt til langt oppå leggene! Meeeen i dag er det SOL!!!:))Ha en toppers dag! Klem fra Eli:)

lørdag 11. juni 2011

Gulrotmuffins og litt hage

Jeg må ærlig innrømme at etter fjaksenhundre og ørten forsøk på å lage muffins eller cupcakes, har jeg aldri fått det til skikkelig. Min spesialitet er sjokoladekake og gulrotkake. Så fikk jeg en glup idè: Hvorfor ikke legge gulrotkake-røra i muffinsformer???? Som tenkt så gjort! Og det ble vellykket. Lagde en topping av smøreost, smør og melis. Litt pynt, og voilà! Jeg har klart å la være å smake, men de lukter himmelsk:P Litt blomster og selvlaget gås. Dvs mannen har støpt den, og jeg har malt.Er veldig fornøyd med de nye utemøblene. De er gode å sitte i, men bordet er kanskje en smule for lavt til å spise ved.....har planer om å sette på en plank under, og male hvitt, så ser det ut som om det skulle vært sånn;)Ps. Skikkelig idyllisk med askebeger og røykpakka, hehe;) Ha en toppers pinseaften! Klem fra Eli:)

fredag 10. juni 2011

Håndarbeid + alene-i-verden-prosjekt...

Neida, jeg har ikke sydd fast denne brikken til puta, selv om jeg sikkert kunne ha gjort det, men da hadde jeg trengt en til;) La den bare løst oppå så farven skulle synes....alt annet jeg har er jo hvitt, hehe. Jeg har heklet to sånne små løpere. Den ene beholder jeg nok selv, mens den andre blir nok en gave. Nå holder jeg på å hekle noe jeg aldri har sett vært heklet før. Kanskje blir jeg den eneste i verden.....bilde kommer når prosjektet mitt er ferdig. Det skal pyntes litt etterpå. Gleder meg til det. Enten blir det fint(som jeg har sett det ferdig i hodet mitt), eller det blir å rekke opp igjen. Nå skal jeg se film...oooog, hekle litt:))

torsdag 9. juni 2011

Pinse og innekos

Nå som det er pinshelg og gebursdagen til mellomste sønnen(han blir 19), måtte jeg jo ha noen blomster på bordet. I morgen blir det kakebaking, men akkurat hva det blir, vet jeg ikke ennå.....;) Noe må man jo ha å pusle med, så mens jeg har sittet og hørt på lydbok, har jeg heklet. Først har jeg heklet noen småduker(må strykes før jeg legger ut bilde), så heklet jeg sånne små brikker til å ha under glass. Jeg heklet noen makne i hvitt til å ha mellom kaffekopp og skål. Jeg tenkte jeg skulle hekle flere sett, binde sløyfe rundt og gi bort som venninnegave:) Ha en toppers fredag! Klem fra Eli;)

søndag 5. juni 2011

Endelig slagbenk!

Ja, endelig fikk jeg min etterlengtede slagbenk på kjøkkenet! Hadde jo selvfølgelig lyst på en sånn ordentlig gammel med patina, men de koster flesk, så når de nå hadde tilbud på Jysk til 1500,- slo vi til. Det er jo ikke akkurat kjempekvalitet, men pytt, den holder nok i vår tid;) Nå skal jeg ut i skyggen! Ha en toppers dag! Klem fra Eli:)

fredag 3. juni 2011

Oppdateringer i varmen

I dag har det vært en alldeles nydelig dag. Det ble en del stress hit og dit før vi kunne vende nesa hjem, fyre opp grillen og åpne en flaske rosèvin:)Dette madonnabildet har jeg hatt i mange år, men det har ligget på loftet med clips-ramme...grøss! Fikk tak i en ramme på Rema til 65 kroner, og nå passet det godt på stueveggen, synes jeg! Jeg får visst aldri nok av bokstaver og skrift...;) Disse to måtte bli med meg hjem. Det sto egentlig HE, men jeg byttet de om og fikk EH. Det er initialene til både mannen og meg! Endelig fikk jeg lese/arbeidslampe i stua. Synes den var veldig grei. Kun kr 95 på Ikea. Nå er jeg sliten og trøtt og varm. Det er 16 varmegrader ute, og klokka er snart 12 på natta. I morgen blir det antagelig avgårde og kjøpe slagbenk til kjøkkenet! Juhuuuu:)