mandag 31. oktober 2011

Et bitte-bittelite juletre

I skogen her om dagen fant jeg dette lille treet. Jeg dro det opp med rota og tok det med hjem. Vet jo ikke om det kommer til å trives inne, men det får lys og vann nok, det spørs bare om det blir for varmt. Et bittelite juletre!

Ha en fin tirsdag! 
Klem fra Eli:)

Får aldri for mange lysestaker....:)

I dag er det også en fin dag med knallvær! Jeg har puslet litt rundt, ryddet, tørket litt støv, og mannen har lovet å støvsuge;) Planen videre er å gå tur(har blitt hekta), dra en svipptur i butikken, og steke vafler til vi får koselig beøk i ettermiddag.
I denne lyslykten har jeg som regel pleid å ha kubbelys. Nå la jeg litt mose i bunnen og plasserte et telys i en liten zink-telysestake i bunnen. Ble koselig, synes jeg!
Jeg fikk endelig tak i små lys til den nye mini-staken min. Lysene var så fint pakket inn, at de får ligge fremme som pynt.
Denne lille lyslykten har jeg ikke funnet noen plass til foreløbig, så den henger her så lenge. Kan jo ikke tenne lys i den enda, da.

Ha en fin-fin mandag alle sammen! 
Klem fra Eli:)

søndag 30. oktober 2011

Jeg har vært i skauen!

Mannen og jeg har gått tur i skauen i dag. Vi bor jo helt inntil, men på det året vi har bodd her, har jeg ikke vært der pga helsa. Nå beit jeg tenna sammen, for jeg ville prøve å finne kongler og steiner.

Et stort jorde vi skuer utover fra stuen og hagen vår.
Midt inni skauen.
Her skimtes husene der vi bor i det fjerne.
En liten kløverblomst i full blomstring, og november rett rundt hjørnet!
Aner ikke hva slags sopp dette er, men den fikk stå i fred.
Så koselig at noen har satt opp en fuglekasse midt i skauen:)

Jeg kjenner at jeg er sliten etter turen, men litt deilig også. Jeg fant noen ting på min vei som jeg skal lage noe av. Det innlegget kommer seinere. Nå skal jeg ordne meg, for mannen og jeg skal ut og spise! Kan ikke huske sist. Dette blir en vellykket søndag, kjenner jeg.
Klem fra Eli:)

lørdag 29. oktober 2011

Gammel skuffehylle så god som ny

Dette har vært en fin dag! Har sovet lenge, vært avgårde og kjøpt godteri til "Knask eller knep"-gjengen. Vet jo ikke helt når de kommer, om det er i dag, i morgen eller mandag. Det varierer visst fra sted til sted. Åkke som, jeg er forberedt. Vil ikke ha egg eller banankliss på vinduene mine. Hva jeg synes om Halloween er en helt annen sak. Skjønner jo ungene, da. De ser jo sitt snitt til å få godteri;) Etter at jeg kom hjem fra byen, har jeg spist sushi til lunsj, og lagt siste hånd på prosjektet mitt. Mannen hang den opp for meg. Har ikke hender til sånt lenger jeg. Jeg har vært så heldig å få kjøpt denne på brukten for en hundrelapp. Det er greit at det er in med furu igjen, men nei takk! Jeg liker at det er en helhet i ting, så denne måtte bli hvit.
Sånn så den ut før. Håndtakene så ut til å være lakket.....! Jeg pusset og vasket, men fikk de ikke helt blanke, men det gjør ikke noe. Synes de ble ok med litt slitt/gammel finish.
Sånn! Da ble den hvit:)
Jeg ble fornøyd, og mannen ble fornøyd;) Nå er det snart på tide med matlaging. Blir hjemmelaget Biff Stroganoff i dag, og selvfølgelig rødvin. Ha en fin-fin lørdagskveld mine kjære venner og følgere i blogglandia!
Klem fra Eli:)

torsdag 27. oktober 2011

Gamle bilder

Ja, jeg samler på bilder på nettet. De som det ikke er copywrite på, kopierer jeg og skriver ut. Bruker til decopace, pynting av lys etc.
De to blomsterbildene har jeg tenkt til å kjøpe rammer til. Er de ikke fine? Nå er jeg snart på veg til byen for å kjøpe sånn gammeldags Dymo:) Ha en fin torsdag, mine kjære bloggvenner og følgere!
Klem fra Eli:)

tirsdag 25. oktober 2011

Hadeland Glassverk

Var en tur på Hadeland Glassverk i dag og kikket litt. Jeg synes ikke det var noe særlig nytt siden jeg var der sist, så det ble litt godteri til å gjemme i skapet, litt til å spise, og litt juletrepynt(viser seinere). Jeg fikk kjøpt meg noen lys og disse skjeene:
Det er lange caffelatte-skjeer som også funger som sugerør. Har vært på utkikk etter disse lenge. Kr. 49,- for en eske med 4. Billig! Se hva jeg fikk av mannen i dag, da:)
En liten myk bamse! Denne har jeg kikket på hver gang jeg har gått forbi lekebutikken. Den har hengt på et stativ på utsiden, og jeg, klåfingra som jeg er må ta på alt. Dette har mannen fått med seg, så han gikk rett inn å kjøpte den til meg. Den ser litt molefonken ut, så jeg har døpt den "Molle". Nå sitter han i stolen og får sikkert snart besøk av puser som pleier å ligge der. Nå skal jeg snart hente minsten på teorikurs, handle matvarer for moren min som ikke er helt bra i dag, også bærer det hjem igjen for å lage middag. Er det rart man blir sliten. Har vært og fått kjøpt nye piggdekk i dag, så nå kan vinteren komme......men helst ikke før lille julaften;)
Klem fra Eli:)

Servietter

Denne morgenen har jeg vært oppe siden halv seks. Tente lys og koset meg med kaffe i halvmørket:) Planen i dag er å kjøpe nye vinterdekk. Jeg har veid for og imot om jeg skal ha piggdekk eller piggfritt. Har kjørt begge varianter, men i fjor hadde jeg problemer uten pigg, så jeg tror nok at jeg velger det i år. Skal jo ikke kjøre inn til Oslo uansett. Bussen til Oslo går rett oppi veien her, og det er bedre enn å kjøre inn, leite etter dyr parkering, passe tida når jeg har fått "shoppe-los". Jeg har også i morgentimene surfet rundt på nettet på leiting etter julegardiner. Har ikke funnet noen jeg har likt ennå. Har lyst på litt gammeldagse linfarvede med litt rødt på, siden jeg kjøpte linstoff på Ikea og sydde duk til spisebordet. I går var jeg en tur i byen og fikk kjøpt meg servietter......jeg har mange pakker nå, men når jeg ser et motiv jeg liker, MÅ jeg bare ha dem. Tenker decopage med en gang;) Er de ikke søte?
Nei, nå får jeg hive meg rundt! Ha en toppers dag, mine venner.
Klem fra Eli:)

lørdag 22. oktober 2011

Jeg vil bare titte innom for å ønske dere en fin lørdag!
Klem fra Eli:)

torsdag 20. oktober 2011

Det går mot jul


Siden jula kommer brått på meg hvert eneste år, har jeg allerede nå begynt å planlegge litt. Jeg skal ikke ha så mye nytt, men i fjor måtte jeg kaste en del juletrepynt som var gått i stykker i flyttesjauen. Ikke for det, det var kast-bart fra før.....så nå trenger jeg litt nytt. Har sett på nettet at Åhlens har masse fin juletrepynt som jeg ikke har sett andre steder, så det spørs om jeg ikke må ta en tur snart.
Denne snøkrystallen synes jeg var fin.Kr 25,-
Denne skøyta er 9cm, men den er jo sååå fin! Kr 69,-
For ikke å snakke om denne ballerinaen. Sett noe så vakkert?! Kun 49,- Det har vært knallvær i dag, og jeg har vært på en liten bytur. Har ikke kjøpt noe nytt.....hjelp, jeg må være syk eller i det minste brygge på noe;) Ha en toppers kveld, mine bloggvenner!
Klem fra Eli:)

tirsdag 18. oktober 2011

Good Morning! Jeg er oppe tidlig og ikke gråter;) Har prøvd meg på et lysglass til, men engelen er på baksiden, siden glasset var i minste laget(skimtes såvidt i speilet). Venter på at diverse syltetøy og agurkglass i kjøleskapet skal bli tomme. Jeg har kjøpt de nydeligste servietter med rådyr på, så jeg gleder meg til å lage lyslykter med høstmotiv.
Nå er det kaffe og snart God morgen Norge! Ha en fabelaktig dag!
Klem fra Eli:)

Stille etter stormen

I går kveld og natt har det vært storm i kastene her. Vi på østlandet er nok ikke så vant med det. Jeg satt tørt og varmt inne og så på Wallander i går. I pausen skulle jeg ut og ta meg en liten "blås"(noen laster skal man jo ha). Jeg skulle rulle en med Winnertip. Da jeg kom ut fikk jeg se at esken med filtere hadde blåst avgårde, og 200 filterhylser lå strødd over hele hagen, også begynte det å regne. Da fikk nok naboen både høre og se noe de sjelden har opplevd, hihi. Jeg måtte inn og rope på sønnen, for å få hjelp med sankinga. Fikk da reddet det meste. Jeg lå våken og trodde taket skulle løfte seg i natt også, men det holdt. For et vær!
Her er siste rest av sommeren,,,,,pelargonia i en liten bukett. Nå er det jo høst, og rosa er ikke akkurat min farve da. Kanskje jeg skal henge villmarkskransen min i stua, bare sånn frem til jul, liksom. Den har en sentral plass oppe i gangen, men den er jo litt rustikk, og nå som det er så popis med hjortehoder, gevir etc.
Litt gøy når vi har laget den selv. Mannen har støpt og jeg har malt. Det var den gangen vi drev med hobbykeramikk. Nå skal jeg kose meg med en kopp kaffe og det nye Bolig Pluss som kom i posten i dag. Ha en fortsatt fin dag, alle mine kjære bloggvenner og følgere som jeg setter så stor pris på!
 Klem fra Eli:)

mandag 17. oktober 2011

Gamle skatter

Jeg har leita litt rundt etter gamle skatter, og jeg hadde visst flere enn jeg trodde. Har tatt bilde av noen av de...foreløbig;)
Denne gamle krukken har det vært sild i. Den er etter oldemoren min fra Odalen.
Denne serviettholderen har jeg arvet etter bestemor, men jeg vet faktisk ikke hvor den kommer fra. Jeg tror den er gammel. Den bruker jeg nypusset hver jul.
Denne osteklokka er også gammel. Den er fra oldemoren min i Sverige.
Dette motivet er kjent: "Hvile ved bekken". Har arvet det etter bestemor og bestefar. Det er såpass stort at det har fått plass oppe i gangen. Et kjært minne fra jeg var liten. Nå er det snart tid for middag. Hjemmelagede kyllingboller og potetstappe:) Ha en fin mandagskveld alle sammen!

Klem fra Eli:)

lørdag 15. oktober 2011

Helt i tåka

I dag er det lørdag, og jeg har sovet lenge. Det er så tjukk tåke ute, at jeg ser kun noen få meter forover. Det har blitt litt mildere, da. Kankje jeg skal gå en tur i dag......Ellers har jeg planer om litt gulvvask og klesvask. Må bare vise dere hva jeg fant på Prinsessbutikken:
Det er egentlig en sminkepung, og de hadde toalettmappe i samme serien. Serviettene måtte jeg jo bare ha til decopage:)
Hvis man ser på motivet her, er det ikke vanskelig å tenke seg hva jeg skal bruke denne til.......ha strikke eller hekletøy i, som jeg kan putte i veska. Den kostet kun kr 69,- og serviettene kr 29,- Ikke gæærn't, det. Nå skal jeg først drikke opp kaffen min, spise frokost som består av brød med kokt egg og kaviar, italiensk salat og sildesalat. Ikke noe lavkarbo her i gården. Har gått ned nesten 10 kg på å spise lite og ofte, både poteter og brød. Ha en toppers lørdag, alle mine følgere og bloggvenner. Jeg setter veldig pris på dere og de koselige kommentarene!
Klem fra Eli :)

fredag 14. oktober 2011

Kjøpetryne

I kveld må jeg pent kose meg alene igjen, siden mannen blir borte på jobb i hele 10 dager. Jeg skal lage meg en lettvint kyllingrett med en Tuborg ved siden av, som jeg skal kose meg med til Idol. Som jeg sa i forrige innlegg, har jeg vært på jentetur, og her er resten av det jeg kjøpte.
Det er den lille mini-staken til høyre jeg kjøpte. Mangler bare små lys.
Denne har jeg hengt i stua der jeg hadde vimplene mine. Tenk så koselig det blir med julekort her til jul. Vimplene må finne en plass på soverommet, tror jeg.
Enda et skilt, hihi. Får liksom ikke nok av de. Dette hang jeg på kjøkkenet. Jeg kjøpte noe godteri der også, men spiste det opp før jeg rakk å ta bilde....;)
Jeg fikk også kjøpt meg ny lysestake i fattigmannssølv. Den jeg hadde knuste katta! Ha en toppers fredagskveld alle sammen!
Klem fra Eli

torsdag 13. oktober 2011

Atter en flott dag med sol. Kuldegrader ute, men pytt;) Jeg skal kjøre noen mil i dag, for mannen skal ha med seg en del utstyr på jobb. Nå blir jeg gressenke i 10 dager. Må prøve å få gjort noe konstruktivt da vel.....få unna noe håndarbeid og begynne så smått og planlegge julen. Planlegging er halve jobben, det! I går var jeg på jentetur. Vi var litt rundt omkring og kikket og shoppet og spiste. Kosa meg skikkelig. Fikk da kjøpt noen småting også.
Denne boksen er akkurat passe til mine spelt-knekkebrød.
Dette er egentlig sånne man pynter lys med, men se på det hjertet, da! Det skal jeg ha på en svart skinnsnor rundt halsen:) Det kostet 29 kroner, mens korset en 10'er. Jeg mener det var 89,- for boksen. Jeg har kjøpt flere ting, men det må på plass først, før jeg tar bilde, så det kommer i neste innlegg.  Ha en fin dag!

Klem fra Eli:) 

tirsdag 11. oktober 2011

Nå har høsten kommet inn i stuen. Jeg fikk kjøpt "semskede" gardiner på Kid til halv pris, og har hengt opp disse. Lunt og godt;)
Se i speilet på veggen: Den nydeligste høstkveld-himmelen ever!
Jeg fant frem de brune putetrekkene jeg hadde fra før, samt brun fløyelsduk på bordet. Ble så koselig atte. I blitzlyset virker det litt kaldt og lyst, men det er såååå lunt og koselig med tente lys. Ha en toppers kveld alle sammen!

Klem fra Eli:)

søndag 9. oktober 2011

Jeg fant en kjempefin idè hos Jannes kreative verden, så det måtte prøves. Jeg vasket et syltetøyglass, helte litt eggehvite inni, helte det overflødige ut igjen, og strødde oppi sukker som jeg vendte rundt til alt var dekket. Så helte jeg det som var til overs ut. Jeg limte på et bilde fra en serviett med decopage-lim, og knøyt en blonde rundt kanten. Det blir så fint lys med telys oppi. Dette må jo være kjempefint til jul, lykter i forskjellige størrelser og med forskjellige motiv, så spar på syltetøyglassene, jenter:)
Dette bildet ble tatt med blitz, så det lyver litt. Resultatet blir en mellomting mellom dette bildet og de to foregående.

Ha en toppers mandag! Klem fra Eli:)
NÅ er høsten her. Seint i går kveld var det en halv kuldegrad! Nå i morgentimene er det 4 varmegrader, men det blåser kaldt, også begynte det å regne. Jeg var på bytur i helgen og fikk kjøpt meg strikke jakke og skjerf. Det trengs utover nå!
Det er første gang på mange år jeg kjøper noe i blått. Ender som regel opp med svart, men nå måtte jeg ha bittelitt forandring. Skjerfet går også i blåtoner, så sammen med ola-tights, brune skoletter og brun lærveske var jeg plutselig "In" :) Nei, nå må jeg bake sjokoladekake og boller. Bursta-fest for eldstemann i dag.


Ha en toppers søndag alle sammen. Velkommen til ny følger:))) Koselig!
Klem fra Eli

lørdag 8. oktober 2011

Endelig fikk jeg gardinene jeg har prøvd å bestille i flere måneder! Jeg synes de ble ganske fine i kjøkkenvinduet. Det ble lunt og koselig med noe mørkere. Disse skal få henge oppe helt til jul.

Ha en fin-fin lørdag alle sammen! Klem fra Eli:)