onsdag 30. november 2011

Mere selvlaget julepynt...

Mannen og jeg drev et keramikkværksted for noen år siden, og noen av tingene har blitt kjære minner.

Jeg er veldig glad i denne julebamsen som sitter på en stubbe
Selve bakken, huset og engelen til høyre har vi laget, men resten av figurene er kjøpt. Julekrybbe må jeg ha fremme hver jul.

Nå er det natta for meg...zzzzzz Popper innom igjen i morgen med mere! 
Nattaklem fra Eli:)

tirsdag 29. november 2011

Jeg har ikke bare rød julepynt!

På grunn av de siste innleggene mine, kan det se ut som om jeg er tilhenger av rød jul. Joda, jeg liker litt rødt til jul, men ikke for mye. Her er noe av det andre jeg har pyntet med.
Adventstaken min
En amerikansk julenisse jeg(og min mann) har laget for noen år siden
Et hjerte av mange små bjeller
Har pyntet det gamle vinduet på veggen
Kjøpt meg ny fugl. Har visst fått en del helt ubevisst. Får samle de og ta bilde av alle en dag.
Rudolf må være med!

Ha en fabelaktig kveld alle sammen. Nå skal jeg kose meg med ost, kjeks og druer mens vinden får hele huset til å riste. Var ute med søpla, og blåste nesten over til naboen;)
Klem fra Eli:)

mandag 28. november 2011

Nå er jeg nesten ferdig

Nå er det bare juletreet igjen, og det skal ikke pyntes før juleuka. Nå må jeg snart begynne å bake. Har ikke tenkt til å lage syv slag, men litt blir det. Kromkaker, sandnøtter og muligens rosettbakkels og smultringer. Pluss at jeg skal lage konfekt. Hadde planer om marsipan også, men vet ikke om jeg rekker eller om formen er på plass. Gidder ikke å stresse, det får bli som det blir. Pleier å ha masse kaker igjen etter jul, så det er vel ikke noen krise. Deilig å ha fått ting på plass, da kan man jo kose seg og nyte førjulstida, og det er jo det viktigste, ikke sant;)
Denne nissen er en av de få som får stå fremme. Ps. Voksduken skal av til jul, den ligger på nå av praktiske årsaker...
Dette nissehuset lagde jeg for mange år siden. Det har fast plass på kjøkkenbenken.

Ha en toppers dag, alle sammen! 
Klem fra Eli:)

søndag 27. november 2011

Har pyntet litt til jul

I går ble kasse på kasse båret inn fra boden, og et par kasser ble båret ut igjen....Det ble for mye røde nisser, og det orker jeg ikke. Her kommer et lite bilderas fra noe av pynten. I år blir mottoet "Det enkleste er ofte det beste". Når juletreet kommer opp nærmere jul, blir det ordentlig jul, for treet tar jo halve stua;)
Selvlaget dekorasjon
Jeg er mer glad i engler enn nisser
Fyrstikkesker ligger lagelig til flere steder(jeg har ikke småbarn i huset)
Julestrømpa sydde jeg i fjor
Lys, lys og mere lys!
Rotta Rolf har fått plass på hylla
Er glad i disse tre vise menn jeg lagde for noen år siden. En bukett med kunstige snøbær i bakgrunnen
Ha en toppers dag alle sammen! 
Klem fra Eli:)

Kunstige blomster til jul?

Jeg har så lyst på store, lubne julestjerner, men har to katter som elsker blomster. De liker hver sine slag. Pusegutten er veldig glad i julestjerner, så det kan jeg ikke ha. Han blir jo syk av det. Prøvde meg i fjor, og istedet for glitter på, måtte jeg pepre, men han likte tydeligvis krydder også.
Zippo bare geiper til meg, og bryr seg katta;)
Kjøpte en kunstig julerose på Plantasjen, og den får stå i fred;)
Denne snella med rødt fløyelsbånd fikk bli med hjem.

Det er knallvær i dag, sol og 10 varmegrader! Ikke mye som minner om julestemning ute.....Det er deilig på en måte, men jeg drømmer om en hvit jul, da.
Ha en fin 1.søndag i advent alle sammen. 
Klem fra Eli:)

lørdag 26. november 2011

Jul litt etter litt

Etter å ha leita lenge og vel etter nye julegardiner, og ikke funnet noe jeg likte, fant jeg frem denne gamle julekappa. Har bare blondegardiner på sidene, og det funket det. Siden jeg for første gang skal ha linduk istedet for rød duk på bordet julaften, passer det jo fint med linfarvet kappe. Har jo spisestua på kjøkkenet, så det blir der vi skal sitte.

Disse putetrekkene kjøpte jeg i fjor, men da hadde jeg ikke slagbenk
Nisseterrinen min er på plass. Har bade middag og kaffeservise i dette. Liker det veldig godt.
Stjerna har kommet opp i stuevinduet.....
....men jeg klør etter å pynte! Tror nok kanskje jeg begynner så smått i morgen,,,,,,eller skal jeg vente til den første? Vi får se. Nå skal jeg ta med meg en betent arm og nakke og bevege meg saaaaakte ut i finværet. Det er sol og mildt ute.
Ha en fin-fin lørdag, kjære venner! 
Klem fra Eli:)

torsdag 24. november 2011

Får aldri nok lyslykter!

Denne lyslykten med fot i fattigmannssølv falt jeg pladask for. Kjøpte den til mamma i julegave......men jeg har en tendens til å kjøpe gaver jeg har lyst på sjøl, så selvfølgelig måtte jeg kjøpe to;)
Jeg har også laget meg et bilde jeg skal ha på soverommet. Måtte bare henge det i stua så jeg fikk tatt bilde. Synes den ovale ramma var så fin, så ble det litt decopage og akryl og stæsj.
I kveld har jeg hengt opp adventsstjerne i stuevinduet, satt adventsstake i kjøkkenvinduet og hengt opp julekappe. Hadde egentlig tenkt til å vente til søndagen, men så fikk jeg se at naboen allerede hadde pyntet, så da var jeg ikke sein;) Ha en fortsatt fin kveld! Blir nok en forsmak på julebilder i morgen. Har jo allerede julepyntet bloggen min;)
Klem fra Eli:)

onsdag 23. november 2011

Ny gardinkappe

Jeg fortalte at jeg hadde kjøpt En stk Maria Voile gardinhøyde i beige farve. Den skulle jeg sy gardinkapper av. Jeg har holdt på i hele kveld, og nå er en ferdig.....puh! Har igjen to til. Det får bli i morgen, for nå er jeg sliten. Ble mye klipping, og de som har sydd i tynt stoff, vet at det skliiiiiir noe sinnsykt! Det er vel ikke akkurat de vakreste kappene jeg har sett, men det var ikke mye som passet til de sidegardinene. Det myket opp litt, i hvertfall. Nå er det sofaen som kaller....hører egentlig at senga roper litt lavt oppe i 2 etg, men jeg lukker ørene for det foreløbig;)

Ha en fortsatt fin kveld! 
Klem fra Eli:)

tirsdag 22. november 2011

Nytt bilde!

Se på dette herlige bildet, da! Det fant jeg i går til 29,90 på gamle Pytt&Panne. Jeg kjøpte det pga rammen, men syntes bildet inni var fint også, bortsett fra at det sto "Picture Frame" der. Jeg fant frem Dymoen og fikset på det. Synes det ble koselig. Lurer på om jeg skal tilbake og kjøpe et par til. Fine julegaver, det.
Drøm om morgendagen, husk gårsdagen, lev i dag
I går kjøpte jeg en lang gardinlengde av Maria Voile. Som tidligere vist, har jeg ganske nye brune gardiner i stua, men de er så altfor "moderne" etter min smak, men veldig praktiske å trekke for om vinteren. Hater nemlig persiennene mine!!! Derimot elsker jeg Maria Voile fra Kid. Jeg har cremfarvede duker og løpere, og hvite gardiner på soverommet, men nå skal jeg lage kapper av den beige varianten. Har ikke helt bestemt meg for hvordan det skal bli ennå, har et par idèer, men det kommer jeg tilbake til. Til helgen, kanskje.......ja, det burde jeg;) Jeg har også tenkt til å jule-pynte bloggen min:))
Ha en toppers dag, kjære venner og følgere! 
Klem fra Eli:)

mandag 21. november 2011

Gamle julekort

Det er sikkert flere enn meg som liker gammeldagse julekort. Nå får man jo kjøpt nye som er tro kopier av de gamle, men de koster! På min vei gjennom blogglandia i flere land finner jeg stadig fine bilder, og da kopierer jeg de, hvis det er mulig og det ikke står at jeg må ha tillatelse. Har tenkt å skrive de ut, og lime på en papplate, og voilà, fine julebort eller bilder! Her vil jeg dele med dere det jeg har funnet:
Ha en toppers dag alle sammen! 
Klem fra Eli:)