lørdag 31. desember 2011

Takk for det gamle.....bilderas

Jeg har gått igjennom mine innlegg for hele året, og har plukket ut et bilde for hver måned. Jeg ser at det å lage ting, fikse og fornye er det som har vært meg i et nøtteskall i året som gikk;)
JANUAR: Jeg vant skrift hos Hilde Heimdal, så det arvede gamle bordet mitt ble helt "up to date".
FEBRUAR: Jeg kjøpte noen skrifter hos Hilde Heimdal, og dekorerte en helt alminnelig og rimelig Ikea-lampe.
MARS: Denne måneden oppdaget jeg å bruke gamle Norgesglass på nye måter.
APRIL: Vi plantet en syrin i hagen.
MAI: Vi pusset opp gjestedoen.
JUNI: Brukte hylleknekter på en ny måte etter tips fra Ninas lille gale verden.
JULI: Selv om det regnet mye i sommer, prøvde jeg å gjøre det koselig ute på terrassen. Hang opp hylle og lagde litt mer "utestue".
AUGUST: Jeg pusset opp et gammelt furuspeil, og ble ganske fornøyd med resultatet.
SEPTEMBER: Jeg pusset opp gangen. Fra hvit til beige(hvit te).
OKTOBER: Jeg lagde min første lyslykt.
NOVEMBER: Jeg lagde et bilde av en bilderamme til under 20 kr.
DESEMBER: Et lysfat som inneholder både natur, bling, nisser og engler. Jul hos meg i et nøtteskall;)

Jeg vil takke alle mine venner, følgere og inspirasjonskilder. 
Jeg vil takke for koselige kommentarer, tips, og for at dere deler sorger og gleder, og gir av dere selv og deres hjem. 
Jeg setter umåtelig stor pris på dere alle, og vil ønske dere et riktig 
GODT NYTT ÅR! 
Nyttårsklem fra Eli:)

fredag 30. desember 2011

Ut med jul og inn med ny inspirasjon

Jeg er veldig glad i Greengate, og har noen få ting derfra. Jeg syntes det blå som kom i sommer var fint, men kjøpte ikke. Så kom makent i rødt nå før jul, men jeg kjøpte ikke. Men NÅ!!! Jeg har nemlig smugtittet på vår/sommerkatalogen fra Greengate, og der fant jeg denne serien. Gjett om jeg skal ha den'a. You bet!
Har dere sett så lekre..sukk!
Jeg har lattekopp og skje med prikker, matcher jo perfekt!
Fin sommer/strandveske
Sminkepungen er jo et must.

Det kommer sikkert mere i denne serien. Jeg gleder meg til våren.....men først får det bli nyttår, også har vi et par lange vintermåneder..... Nei, nå er det natta for meg. Har betente hofter, så jeg går, står og sitter som en 90-åring. Får håpe det blir likar' i morra;)
Klem fra Eli:)

onsdag 28. desember 2011

Julegaver

Jeg fikk masse fint til jul, men tok ikke bilder av alt, da. Denne klokka og sterlinks-charm jeg samler på, fikk jeg av mannen. Jeg må jo ha vært veldig snill;) Kanskje kommer det flere bilder etterhvert, for noe av det(som ikke er spist opp, hehe)er verdt å vise. Vi har spist masse god mat: Pinnekjøtt, oksesteik og kalvesteik. I dag skal vi ha spaghetti bolognese, for vi har planer om en kinotur,,,,får se. Skal i kaffebesøk først, så vi får se hva vi rekker.

Kos dere videre, og fortsatt god (rom)jul. 
Klem fra Eli:)

lørdag 24. desember 2011

Julaften

Ho ho ho, i dag er det dagen, og jeg er i rute! Pinnekjøttet står og damper, og jeg har dekket på bordet. Greit med alt som er unnagjort. Hadde faktisk tenkt til å se litt på tv i dag. I går kveld da vi skulle legge oss, fikk jeg se at julestrømpa mi som hang til pynt i stua var borte. Jeg lukta lunta, og da vi kom opp på soverommet, fant jeg den på innsiden av døra. Mellomsten hadde puttet oppi en stor melkesjokolade til mannen, og Toffifee til meg. De får julestrømpe gutta også, da. Men jeg synes det var litt morsomt, siden det var første gang i mitt liv jeg fikk julestrømpe, hehe.
Har dekket med linduken sydd av stoff fra Ikea
Siden jeg ikke kan ha blomster på bordet pga katten Zippo som elsker det, (skulle hett Ferdinand)modifiserte jeg dekorasjonen min. Funket det.
Nisseserviset fra Porsgrunn er på plass for 17. gang.
På stuebordet bruker jeg duk med rosa mønster.
Den er etter svigermor, og vi er veldig glad i den!

Nå vil jeg ønske alle mine venner, kjente og følgere en riktig 
GOD JUL! 
Kos dere masse! 
Juleklem fra Eli:)

fredag 23. desember 2011

Lille julaften tjobing!

Nå nærmer det seg, og jeg tror jeg er i rute. Skal stryke litt, vaske gulver og gå over bad og gjestedoen. Nytt sengetøy skal legges på, og duker, og DA er det jul. I morgen blir det gravbesøk, før jeg skal hente min mor og eldste sønn. De får ta Taxi hjem, for jeg har iiiiingen planer om å kjøre noe som helst sted i morgen kveld/natt. Skal ha juleøl og genever til maten. Jeg liker ikke akevitt, men elsker Bokma genever.
Kjøpte nisse på Plantasjen i går til halv pris. Molle(i stolen) har pyntet seg til jul;)
Kakeboksene er fylt med sandnøtter, krumkaker, goro, pepperkaker, rosettbakkels, brente mandler, marsipan og sjokolade...nam!
Akkurat sånn ser benken ut i skrivende stund. Jeg har stekt kjøttkaker med julekrydder, og to fulle kjeler med pinnekjøtt lagt i vann. I ovnen står det en liten svinesteik til mannen som ikke liker pinnekjøtt. Pingle!

Ha en fin-fin dagen før dagen alle sammen. 
Klem fra Eli:)

onsdag 21. desember 2011

Dagen før dagen før dagen

Er fortsatt en smule stressa.....tenker hele tiden på at det kanskje er noe jeg har glemt;) Jeg skulle så gjerne ha bakt mer, laget enda mere konfekt, pyntet enda litt til, gjort ditt og gjort datt, men det er jo akkurat sånne ting jeg blir stressa av, og da forsvinner kosen helt, så jeg har lovet meg selv å sette små mål, en dag av gangen. Jeg har tenkt å lage krumkaker i kveld....eller morra. Det er jo bare kos, da. Kan sitte ved kjøkkenbordet med en kopp kaffe og steke i vei. Jeg er nesten helt sikker på at det blir jul uansett hva jeg får gjort eller ikke får gjort, så jeg kan bare slappe helt av.
Måtte bare ha en rosa mini-azalea på "englebordet" mitt. Potten er sølv, men ser hvit ut på bildet.

Nå skal jeg kose meg med en kopp kaffe. Vi satt og så julefilm i går, så det ble litt seint.....hm..vi forsov oss i dag, så minsten rakk ikke bussen til skolen. Gjett hvem som måtte hive seg rundt og ut å kjøre på glatta.....jepp, jeg! Skal snart hive meg i dusjen, så skal jeg vekke resten av huset, også bærer det til byen for siste butikk-besøk.
Ha en fin bittelille julaften alle sammen. 
Klem fra Eli:)

Fotografier som juletrepynt

Idèen fikk jeg da jeg så bittesmå fotorammer til å henge opp på Nille. Jeg kjøpte et rundt, firkantet og hjerteformet(på bildet) til ca 15 kr stk. Disse har jeg bilde av guttene mine på. Så kjøpte jeg to mer pyntede til ca kr 50,- I de rammene har jeg bilde av mine kjære besteforeldre som gikk bort for få år siden. Nå er de med oss i julen på en måte. Koselig, synes jeg.

I dag har jeg bakt sandnøtter på morrakvisten, men de er så kjedelige å se på, så jeg gadd rett og slett ikke å ta bilde av de;) Gode var de, da...hihi. Nå kom sola også, og jeg fant akkurat ut at jeg manglet et par ting til kromkakesteking, så jeg må nok i butikken i dag også. Uff!
Ha en fin-fin dag, kjære venner og følgere! 
Klem fra Eli:)

søndag 18. desember 2011

Bildeanheng++

Jeg er bare nødt til å vise dere dette anhenget. Det kjøpte jeg på Panduro. Det var to i pakka, og kostet rundt 50-lappen om jeg ikke husker feil. Glasset foran er løst, så jeg limte først på et bilde, så limte jeg glasset utenpå. Med bling rundt og allting;) Dette er et barnebilde av min mor, så jeg tenkte at hun skulle få det i gave;) Anheng nr 2 skal jeg beholde selv:))
Fint, ikke sant?

Noe så enkelt som en mosekule skaper stemning, synes jeg. Oppi telysestaken har jeg smeltelys fra Yankee Candle med juleduft.....mmmmm.
Dekorasjonen min sett ovenfra;)
I dag blir det siste innkjøp av julegaver,så er jeg i rute igjen, men jeg må innrømme at jeg begynner å bli bittelitt stressa. Ellers er jeg sånn som jeg pleier hver eneste jul når det nærmer seg.....rastløs og dårlig matlyst. Men jeg vet jo at dette snur så det holder når julekvelden kommer!
Ha en fin-fin dag, kjære venner! 
Klem fra Eli:)

4. søndag i advent

Dagen i dag startet veldig koselig. Vi hadde felles frokost, akkurat som før når mellomsten bodde hjemme. Siden han nå er hjemme på juleferie fra høyskolen, er vi samlet som familie igjen. Koselig for et hønemor-hjerte;) Nå blir det nok litt sløving på sofaen og sport på tv. Kanskje en liten tur til byen på søndags-shopping.
-10 grader ute, men knallvær og sol! Ha en fin-fin førjulsdag alle sammen. 
Klem fra Eli:)

lørdag 17. desember 2011

Julebord

Denne koselige jule-damen har jeg hatt på døra hver jule de siste 20 årene
I kveld skal jeg på julebord med "jente-gjengen". Gleder meg! Det blir koldtbord, så det blir nok masse god mat. Jeg skal kjøre, så det blir nok bare brus på meg, men det gjør ikke noe. Tok meg en juleøl til maten og en liten likør i går, jeg;) I kveld blir det spising, skravling, og helt sikkert så mye latter at jeg kommer til å ha vondt i kjeven i flere dager etterpå. Det blir også utveksling av julegaver. Ellers er jeg nesten i rute. Har planlagt hver dag med oppgaver jevnt fordelt, så detta skal gå bra!
Ha en fin-fin lørdag alle sammen. 
Klem fra Eli:)

torsdag 15. desember 2011

Juletreet vårt

Nå fikk jeg endelig tatt bilde av juletreet i dagslys. Mer dagslys enn dette blir det ikke. Jeg er veldig fornøyd med dette kunstige treet. Det drysser nesten ikke.....(kattene er stadig bortpå og tygger litt;)
Det er litt rødt på det, men mest hvitt. For første gang har jeg brukt perlelenker istedet for glitter.
Denne kjøpte jeg i går. Har du sett noe så nydelig?! Perlemorhjerte med bling. Ikke billig.....;)
Denne kula og et par tre til er fra jeg var liten. Morsomt å ha litt gammel arvet juletrepynt innimellom.

Nei, nå skal jeg hive meg rundt og begynne å lage finnbiff-gryte. Vi skal ha middagsgjester i dag, så da blir jeg på kjøkkenet noen timer.
Ha en fortsatt fin dag, kjære venner! 
Klem fra Eli:)

tirsdag 13. desember 2011

Juletrepynt

Ja, jeg har pyntet juletreet i dag. Jeg har hatt litt lyst til det, men hadde tenkt til å vente. Da mannen spurte om vi ikke skulle pynte treet, var det ikke nei i min munn;) Det ble liggende igjen mye juletrepynt i eskene, da jeg synes det var på tide å bytte ut litt. Har kjøpt litt nytt i år som i fjor, pluss at jeg har laget noe sjøl. Kommer flere bilder når dagslyset kommer tilbake. Sånn ca i mars....neida, jeg bare tuller. Kommer nok en av de første dagene!
Stor flat julekule kjøpt på Hadeland glassverk
Dette er julepynt jeg kjøpte i fjor
Kjøpte to engler på Hadeland Glassverk også

Jeg har ikke fått tatt ordentlige bilder av treet, for det var for mørkt, og med blitz så det helt teit ut, så jeg må nok vente på dagslyset igjen, og ha på fullt lys i tillegg. Kanskje i morgen....;)
Ha en fin kveld og en riktig god natt, alle sammen. 
Klem fra Eli:)

mandag 12. desember 2011

Jule-stuebilder.....

Jeg har tatt noen bilder av stua. Det er rart med øyet som ser, for på bildene ser det nesten ikke ut som om jeg har noe rødt i det hele tatt......hm. Jeg har jo litt, da:/
Eh...ikke noe rødt
Her er det noe rødt....oppå skapet
Her har jeg et rødt bær-hjerte i vinduet, men her kommer jo juletreet, så da blir det masse rødt...tror jeg
Rotta Rolf har litt rødt på seg
Rødaktig kobberstjerne i vinduet

Nei, jeg har visst ikke så mye rødt. Jeg husker med gru tilbake til nisse-tiden, hvor jeg hadde nisser overalt, og til og med rødmalte stuevegger.....GRØSSSSSS, jeg var jo lei jul allerede før nyttår.Ting som ikke kommer inn i mitt julehjem never again:
  • Rød tape på vinduene
  • Snøspray på vinduene
  • Oppblåsbare nisser og kranser(eneste som skal være oppblåst her i jula er meg, hihi)
  • Ekte juletre(er allergisk, også drysser det enormt som regel)
Jeg ønsker meg vidvinkel, men det går ikke an å sette linse på kameraet mitt. Jeg får bestille mannen til å ta ordentlige julebilder når alt er ferdig pyntet til jul, for han har proff-apparat. Var egentlig jeg som fikk det til jul for to år siden, men jeg klarer ikke å holde det, hehe.
Nå skal jeg hoppe dusjen, også skal jeg prøve å starte bilen.....den har stått i flere dager i kulda,,,,
Ha en fin-fin dag kjære venner og følgere! 
Klem fra Eli:)

søndag 11. desember 2011

Rosettbakkels og ny krans

Da var endelig rosettbakkelsen i boks. Disse gammeldagse kakene er de beste julekakene jeg vet om. Det er ganske tidkrevende å lage de, for det brukes et spesielt jern som dyppes i røra, og deretter i gryta med smult. En og en av gangen! Disse kakene er gode dessertkaker ved siden av krem eller is, fruktsalat eller bare med strødd melis over, som jeg pleier. Nam!
Jeg snurret sammen en krans av kunstig granbar, knøyt en hvit sløyfe og satte på klyper med snøfnugg. Pepsi følger med!
Nå skal kransen undersøkes grundig!

Ha en fin 3. søndag i advent kjære venner! Blir litt husarbeid i dag, og sport på tv. 
Klem fra Eli:)

lørdag 10. desember 2011

Godt igang

Ja, da har jeg laget marsipan, og de ble både gode og greie å trille ut. Nå tok jeg alt på slump, aner ikke hvor mye mandler jeg hadde, men en halvkilo, tenker jeg. Skåldet dem først, og lot dem tørke litt over natta. Så malte jeg de to ganger, deretter blandet jeg med melis og en halv teskje tragant. Knadde det hele inn med en eggehvite. Jeg delte marsipanen i tre deler og farvet hver del med konditorfarve. Jeg tok den jeg hadde for hånden, og det er de "gammeldagse" farvene. De er litt svake i farven, men pytt-pytt. Jeg har ikke øyne i maven, hehe.
I dag har jeg tenkt til å lage rosettbakkels. Det er tidkrevende, så vi får se hvor mange jeg orker å lage. Dette er min favoritt-julebakst, så jeg MÅ ha;)
Ha en fin-fin dag. Her er det kaldt klarvær! 
Klem fra Eli:)