mandag 30. januar 2012

Ny vannkoker/tekanne

I dag har jeg kjøpt verdens fineste vannkoker! Jeg fikk øye på denne i forrige uke, og har tenkt på den i hele helgen. Siden jeg aldri har hatt vannkoker før, var det jammen på tide! Jeg drikker en del te, men mest presskannekaffe, og da er jo vannkoker ypperlig. Før har jeg kokt opp vann i kaffekjele, men siden jeg har glemt den og den har kokt tørr et par ganger......er den blitt litt rund i bunnen;) Lang tid tar det også.
Denne kjøpte jeg på Nille!
Kostet kun kr 299,-

Nå sitter jeg med en kopp te, leser blogger og koser meg;) 
Ha en fortsatt fin mandag kjære venner og følgere! 
Klem fra Eli:)

søndag 29. januar 2012

Late-søndag

I dag har jeg ingen planer, bortsett fra middagslaging og de vanlige syslene. Kanskje jeg skal få med meg mannen ut på tur....Bortsett fra høyrehånda er kroppen med meg i dag:) Hånda er stor, varm, bankende, rød og veldig i veien! Godt jeg er tvehendt! Litt rart det der, egentlig, for når jeg begynte i 1.klasse var jeg keivhendt, men fikk ikke lov til å skrive med venstre!!! Dette var jo på 60-tallet....;) Jeg har vel gjort en del ting med venstre som jeg ikke har tenkt over, opp igjennom årene, men etter at jeg fikk denne kroniske betennelsen ingen finner ut av i høyrehånda, har jeg begynt å bruke venstre mer og mer. Det er ting jeg ikke klarer med høyre også, som f.eks. å taste på mobilen. Da bruker jeg venstre! Det må vel ligge i underbevisstheten da, eller hjernebarken eller noe. Hvorfor er noen høyrehendte og andre venstrehendte? Kanskje finnes det studier på det. Må vel google. Et lite stemningsbilde fra i går kveld:

Ønsker alle mine venner i blogglandia en super-duper-søndag! 
Klem fra Eli:)

lørdag 28. januar 2012

Mere gang

I dag har jeg støvsugd og vasket, så nå kan jeg ta hælja! Skal lage noe godt til i kveld og se GP.
Stæsj fra gangen

Dette bildet har fulgt meg i 20 år. Litt harry kanskje, men jeg er veldig glad i det! Leopardmora som passer på unga sine. Var gravid da jeg kjøpte det;)

Ønsker dere alle en fin-fin lørdagskveld! 
Klem fra Eli:)

torsdag 26. januar 2012

Selvlaget ring

Endelig fredag, og helg. Mannen har vært borte i 8 dager, men kommer hjem i morgen. Da blir det nok ordning i huset i dag, så vi bare kan kose oss resten av helgen. Skal lage litt god mat også. Tror dere ikke yngstemann har smittet meg da! Joda, våknet snørrete til morran' åhhh! Blir nok mye kamillete med honning i dag! Det er bare halvannen minusgrad ute, men det blåser så surt at det virket som mye mer enn det. Når jeg ikke har noe å holde på med, blir jeg så rastløs, så i går satte jeg meg ned med noen perler og ting for å se hva jeg kunne gjøre ut av det. Med mine leddgikt-hender var det litt knotete, men jeg fikk det da til, og resultatet ble denne ringen:
Deter jo bare smykkestrikk, perler to rondeller og en swarovskykrystall. Voila!

Jeg håper dere alle får en fin fredag! 
Kose dere masse, for det har dere sikkert fortjent;) 
Klem fra Eli:)

Supersalg på orkidèer

Ja, nå er det billige orkidèer å få kjøpt. Denne er kjøpt på Ica til kun 59.90! De hadde bare hvite, men Plantasjen har samme tilbudet, og der kan det jo hende de har flere farver. Har ikke vært der enda, så jeg vet ikke. Liker jo best hvite blomster jeg, både sommer og vinter. Ja, jeg vet at jeg er litt rar. I bygda der jeg bodde før, jobbet jeg i blomsterbutikk. Jeg anbefalte ofte hvite Hortensiaer til kundene, og spesielt gamle damer ble nesten fornærmet, for det var begravelsesblomster. Trodde det var røde nelliker, jeg. Blomstene har visst forskjellige betydninger rundt om i landet. Min hvite blomst betyr vår, for det har jeg bestemt;)Har dere jenter en blomst som betyr noe spesielt? Hadde vært morsomt å høre:)
Se hvor den trives i kjøkkenvinduet mitt;)
Så vakker!

Minsten ligger på sofaen og er såååå forkjøla. Selvfølgelig er han det, han er jo gutt, hihi. Selv om han blir myndig om en uke, er det kjekt å ha mamma som henter te, nesespray, mat, drikke....puh. Får vel steke noen vårruller, koke litt ris og få ham i seng så jeg kan få slappet av litt, vel.
Ha en frisk aften, kjære venner! 
Klem fra Eli:)

onsdag 25. januar 2012

En kald onsdag

I dag er det -10 grader, og jeg skal til byen....håper bare bilen vil starte! Har planer om å kjøpe meg en velour-kose-dress. Har slitt ut flere av disse som er så deilige å gå hjemme i. Måtte bare titte innom og vise dere et par detaljer til fra gangen.
Dette katte-skiltet kjøpte jeg for noen år siden på Rema. Synes det er søtt, jeg.
I går kjøpte jeg denne rammen på Rema, og limte på decorpapir i midten. Så fant jeg frem Dymoen min og skrev noen ord: Everything will be ok in the end, if it's not ok, it's not the end. Fine ord!

Ønsker dere alle en fin-fin dag! 
Klem fra Eli:)

søndag 22. januar 2012

Mini-prosjektet ferdig!

I helgen fant jeg ut at jeg skulle pusse opp et lite skap jeg har hatt liggende i boden siden innflyttingen for halvannet år siden. Det var blåmalt, men jeg ville ha det hvitt. Jeg hang det på kjøkkenet, og jeg synes det ble ganske søtt;)
Før:
Etter:
Nå henger det på veggen ferdig pyntet
Decopage på døra
Pyntet med eggeglass og lattekopp fra Greengate, pluss en rosa englevinge
Store trådsneller er dekorative

I dag er det kaldt klart vær, og det ser ut til at jeg skal få en pause i snømåking;)
Ha en fin-fin mandag, alle sammen! 
Klem fra Eli:)

lørdag 21. januar 2012

Snøvær og ny lue

Typisk, nå kom snøværet, da jeg er alene hjemme! Det spørs om jeg må måke etterhvert. Det kommer nok til å ta litt tid, for kroppen er ikke helt samarbeidsvillig når det er væromslag. Jaja, jeg har i hverfall ny lue:) Jeg strikket meg lue uten oppskrift...uæææh. Greide det på et vis. Er i gang med en til, men nå har jeg lyst på flettemønster....ikke lett når man ikke aner hvordan i all verden man lager de flettene. Jeg må nok inn på noen håndarbeidssider og lese meg opp.
Puselue:))

Ellers skal jeg kose meg i dag. Jeg har et bittelite oppussingsprosjekt på gang, må bare ut i boden og se om jeg finner det;) Etter det blir det å lage sushi som er min livrett! JADA, tror dagen i dag kan bli fin allikevel, jeg;) Ha en fin-fin lørdag alle sammen, og tusen ganger velkommen til nye følgere. Jeg setter sååå stor pris på at dere vil følge meg. Skal gjøre mitt for at dere ikke angrer på det!  
Klem fra Eli:)

fredag 20. januar 2012

Småting

Jeg titter bare innom med noen bilder av småting fra stuen. I helgen er jeg helt alene hjemme. Mannen er på jobb, sønnen skal avgårde og kjøre billøp. Nå har jeg jo to puser her, og vi skal kose oss, vi. Det blir nok kylling på menyen i dag. Jeg så på tv'n i en reklame at de brukte cottage cheese på salaten, og det skal jeg prøve. Er jo sååå glad i cottage cheese! Tror det må bli en del salat fremover. Den jula har visst satt sitt preg, og jeg var ikke noen sylfide fra før. Ikke at det er noe mål i seg selv, men det får da være grenser til kose-tillegg;)
Turtelduene mine
Elsker bokstaver
Gammel salmebok etter bestemor, og selvlaget keramikk-bokstøtte
Sølvbestikket har fått ny plass
Trådsneller med fløyelsbånd....har brukt opp den røde

Ønsker alle mine bloggvenner og nye følgere(koselig:)en riktig fin fredag. Jeg sier ikke god helg, for jeg titter nok innom i morgen også;)
Klem fra Eli:)

torsdag 19. januar 2012

Superfornøyd!

Jeg bestilte en bestikkboks fra Kremmerhuset, og ikke mange dagene etterpå lå den på postkontoret. Det gikk superfort, den var kjempegodt pakket, så det var en drøm å få varer fra den nettbutikken! Der handler jeg gjerne igjen!
Jeg er superfornøyd med bestikkboksen min!

Nå er det tv og popcorn! 
Ha en fin kveld, alle sammen. 
Klem fra Eli:)

mandag 16. januar 2012

Ikea-skatter

Hei og hopp! Ny uke, nye muligheter! Jeg kikket gjennom Ikea-sortimentet på nett, og der fant jeg masse fint. Blant annet disse tre super-billige tingene!
Denne koster kr 19,- finnes også i flere størrelser. Tenkt dere denne snudd opp ned som skjerm til henge-lampe...
Vase/mugge til kr 69,- finnes også i to større.
75,- for denne lampeskjermen. Finnes også i flere str.

Det spørs om jeg ikke må en tur på Ikea snart. Har bare en halvtimes reise til Slependen. Lucky me;) I dag blir det bytur for å handle gave til mammaen min som har gebursdag i dag. Blir vel en del kakespising da, sukk.....
Ha en fin mandag og ukestart, kjære venner og følgere! 
Klem fra Eli:)

søndag 15. januar 2012

Endelig!

God søndag, alle sammen! Har dere sett hvor mye nytt som har kommet i nettbutikken til Kremmerhuset? Jeg har lenge leita etter bestikkboks, og nå fant jeg den. Til den nette sum av kr 229,- Gjett om jeg kjøpte den med en gang, da! Nå blir det biffmiddag, for mannen har kommet hjem fra jobb.
Ønsker dere en fortsatt fin kveld. 
Klem fra Eli:)

fredag 13. januar 2012

Julemat på en fredag

Joda, i kveld skal vi ha pinnekjøtt og kålrotstappe. Har noen juleøl på si også;)
Jeg har tatt noen detaljbilder fra gangen.
Jeg har hatt denne lyslykten i mange år, men fant ut at den passet her.
Sammen med en gammel lest og lykkesteinen min
En variant av en settekasse. Den bittelille bibelen er faktisk ekte!
Et emaljert hjerte kjøpt for en femtilapp for noen år siden
Må jo ha minst en engel i hvert rom....

Ha en riktig fin fredagskveld, alle sammen! 
Klem fra Eli:)

torsdag 12. januar 2012

Dette er dagen hvor ting går i stå....

Tøff start på dagen. Jeg spratt opp og fikk minsten ut av senga. Han burde kunne klare det sjøl, for han blir 18 om et par uker.....! Jeg satte på kaffe og smørte matpakke, og fikk ham ut døra. Jeg så at han sto på bussholdeplassen til lenge etter at bussen skulle ha kommet. Det skjedde to ganger før jul at bussen ikke kom, fordi sjåføren hadde forsovet seg. "Nå har det skjedd igjen," tenkte jeg. Jeg føyk opp i 2.etg og kledde meg i en fart. Så fikk jeg stablet både minsten med sekk og meg sjøl inn i den lille Poloen min og kjørte ham til byen. Derfra skulle han ha overgang til en annen buss som kjører til skolen. Jeg dro hjem igjen, og satte meg ned med en heller lunken kopp kaffe. Nå hadde jeg våknet for alvor, og da så jeg klokka helt klart! Vi hadde jo forsovet oss en hel time!!! Jeg ringte minsten som fortsatt sto på bussholdeplassen i byen og ventet på en buss som aldri kom. Etter litt om og men fant vi ut at han skulle ta buss hjem igjen. Sånn går no dagan' . Nei, gudskjelov er det ikke så ille*smiler*. Nok om det. Nå sitter jeg her og kikker rundt på blogger, og kom innom en engelsk blogg hvor jeg fant mange fine bilder som var helt gratis og lov til å kopiere. Jeg deler med dere:
I går kjøpte jeg meg garn for å strikke noe....men det blir i et annet innlegg.
Ha en toppers dag, alle sammen! 
Klem fra Eli:)

onsdag 11. januar 2012

Litt vår inne

I går var jeg og kjøpte meg en liten forsmak på våren. Selv om det er snø og minusgrader ute, får jeg vårfornemmelser av sol og lysere, lengre dager.
En 20-kroning for litt vårstemning er billig, det!
Jeg kjøpte hvit perleblomst. Søt, ikke sant!?

Nå har jeg tenkt meg til byen, og på Nille for å se om de har igjen flere av lyslyktene til 20 kroner. Krysser fingrene!
Ha en toppers dag, alle sammen! 
Klem fra Eli:)

tirsdag 10. januar 2012

På ønskelista

Det som står øverst på ønskelista akkurat nå, er disse lyslyktene fra Kremmerhuset. De er jo selvfølgelig utsolgt(flaksen min slår til igjen), og de visste ikke når eller om de kommer inn igjen. Alternativet er jo å lage noe lignende selv. Nå finnes det jo så mange lykter med glatte glassflater uten kryss, så da er det vel bare å finne et gammeldags bilde på nettet og skrive det ut på fotopapir. Må ha blekk først, og blekket koster 10 ganger mer enn den minste lykta her. Jaja, jeg får tenke på det(les: overtale mannen;)
Er de ikke fiiiiine!?!

Ha en toppers dag, alle sammen! 
Klem fra Eli:)

lørdag 7. januar 2012

Detaljer fra soverommet

Neida, ikke skitne detaljer, bare stæsj, hehe.
Over nattbordet mitt har jeg selvmalt Jesusfigur og et kors kjøpt i bruktbutikk.
På garderobeskapet har jeg bokser fra Ikea og en gammel koffert med ting og tang. Pespi elsker å ligge oppå her.
På en knagg har jeg hengt opp kjeder.
På motsatt side av sengen har jeg bokhyller fra Ikea. Har planer om dører, men siden de er dyrere enn hyllene sydde jeg et enkelt forheng så lenge.
Denne idèen med å henge opp bilder i en buksehenger fikk jeg fra Janne's kreative verden.
Utsikt fra soveromsvinduet. Rart å tenke på at det er 5 min til sentrum herfra hvor det er så landlig.

I kveld får vi gode venner på middag, og jeg skal lage min berømte rekegryte, som smaker himmelsk både sommer og vinter. Skal prøve og huske å ta bilder, så kan dere få oppskriften, men ikke si det til noen, for den er hemmelig! Deler bare med gode venner;)
Klem fra Eli:)